úterý 12. listopadu 2013

Cale Nefil


Nick: Cal
E-mail:
Faceclaim: 
Michał Żebrowski



VĚK: 582 let
RASA: Vlkodlak
POSTAVENÍ VE SMEČCE: Omega
POVOLÁNÍ: Profesor přírodních věd/ Vědec

POPIS POSTAVY:
   Cal je poměrně vysoký muž. Vypadá na pětatřicet, ale ve skutečnosti mu je o mnoho víc. Jeho tělo je velmi vypracované a svalnaté. Má dlouhé bílé vlasy, které jsou většinou svázaný do copu. Přes levé oko se mu táhne jizva, jenž nosí už od nepaměti. Jeho žluté oči jsou velmi všímavé a většinou mu nic neunikne. Za svůj dlouhý život se u něj projevil zájem o alkohol, sice ne moc častý ale stejně. Je velmi vstřícný a klidný. Bohužel když se naštve, tak se nedá zastavit. Je celkem chytrý, i když se to od něj očekává, co by profesora.

POPIS PO PŘEMĚNĚ:
   Jako vlk má spíše protáhlý čumák a viditelnou jizvu přes levé oko. Srst má zbarvenou doběla, stejně jako vlasy. Stojí na čtyřech mohutných a dlouhých nohách. Oči se mu zbarví ze žluté víc do oranžové. Má hebkou a hustou srst, která pokrývá celé jeho tělo. Dlouhý a silný ocas je schopný dospělému člověku podrazit nohy a docela silně ho i uhodit. Bohužel pro něj jsou slabinou jeho uši které má na rozdíl od celého těla o trochu menší.

HISTORIE:
   Cal, rozený jako Johan Grey se narodil v patnáctém století v Anglii. Již ve svém mladém věku se dozvěděl že je vlkodlak. Bohužel se mu to nijak zvlášť nezamlouvalo. Všichni ho odsuzovali, děti se mu smáli a dokonce se na něj pořádali hony. Již ve svých dvanácti letech byl odkázán sám na sebe, protože mu byla vyvražděna rodina (vlkodlaků) a on, díky tomu, že se schoval unikl smrti. naneštěstí ne poprvé. Několik týdnů se ukrýval v lese poblíž města a po nocích sháněl jídlo, protože postrádal veškeré lovecké dovednosti, stejně tak se neuměl změnit do vlčí formy, aby si mohl něco ulovit, takže mu scházelo jediné… Po nocích krást. Přes den trénoval přeměnu, která mu dělala problémy. Vždy když se změnil, tak to bylo spíše v záchvatu hněvu. Postupem času mu to začínalo jít a když to ovládal úplně a byl schopen se uživit lovem přesunul se dál do lesů a žil tam většinou jen ve vlčí podobě, jen když potřeboval něco postavit, či podobně, tak se změnil zpět do lidské formy.
   Po několik letech, šel do města, aby si obstaral nějaké nářadí na stavbu domku, na který mu scházelo nářadí, a spatřil dívku. Krásnou mladou plavovlasou, usměvavou a milou. Nedalo mu to a proto ji oslovil… Docela ho překvapilo, že za tak krátkou dobu si s ní začal rozumět, scházeli se a skvěle se bavili. Cal (tehdy ještě s jiným jménem) se tedy rozhodl, že si ji vezme, ale bál se, že když se dozví, že je vlkodlak, nechá ho být. Proto vyhledal nějakého vědce, který mu slíbil, že bude mlčet o jeho původu a že se pokusí nechat mu jeho podobu. V tu dobu byl Cal ještě pohledný mladík s normálními hnědými vlasy a zelenýma očima… Po několika testech Calovi nepřirozeně zběleli vlasy a zežloutly oči. Bohužel se nijak nepodařilo potlačit vlčí povahu a hlavně možnost změny ve vlka. Ale z hnědého vlka se nyní stal vlk bílý, protože jeho srst zbělela stejně jako jeho vlasy.
   Nakonec zjistil, že není možné aby se stal pouze člověkem, ale čekalo ho těžké rozhodování. Musel to říct jeho dívce… Nedopadlo to nijak zvlášť dobře. Dívka to neunesla a nemohla se s tím smířit. Poštvala na něj celé město a on byl vyhnán pryč. Od té doby nechal všeho v Anglii a jako černý pasažér odplul na lodi do Francie, kde se dal na studia. Ve svých 18ti letech začal studovat matematiku a fyziku, která ho natolik fascinovala, že se tím začal zabývat i po škole. Ovšem kvůli zastavenému stárnutí bylo všem podezřelé že po několika letech se vůbec nezměnil, musel se znovu odstěhovat. Takto se stěhoval celou Evropou. Mezitím studoval dál, kde se dalo. Nakonec měl takové znalosti, že už mohl sám učit. Ovšem když nastoupil v Německu, že bude učit (poprvé ve svém životě) vypukla druhá světová válka… To mu už bylo přes 400 let. Skoro 500. No, vojáci vtrhli do třídy a pokoušeli se Cala (tehdy dalším falešným jménem Walter Ackerman) odtáhnout pryč. Jediné co se jim povedlo škrtnout ho nožem, přes oko. Cal se stihnul změnit (Udělal samozřejmě velký rozruch) a vojáky roztrhal, před zraky studentů… Poprvé po 400 letech se musel znovu dát na útěk. Nebylo to nic skvělého, každopádně se mu podařilo, s velkými obtížemi a s mrtvolami za sebou, dostat pryč z Německa a do Ameriky, kde je dodnes. Celou druhou světovou přežil na okraj Washingtonu, kde pomáhal při výrobě vojenských letadel. Vše co vydělal si ušetřil a zařídil si za to malý domek, kde se usídlil a našel si práci jako teoretický vědec s občasnými přednáškami na vysoké škole. To mu vydělalo dost peněz aby se mohl považovat za „člověka“ co je nad vodou… Naneštěstí mu to také nevydrželo extra dlouho. Vydržel tak dvacet let. V šedesátých letech se odstěhoval do jednoho skoro neznámého města, které obývají převážně vlkodlaci, o kterém se dozvěděl naprostou náhodou, a to, že slyšel nějaké jiné vlkodlaky, jak se o něm baví a pak je sledoval, protože už ho nebavilo utíkat, kvůli tomu, že nestárne a všem to je podezřelé… A nyní bydlí ve Faybourne, kde vlastní krásný malý domek se sklepem plným skvělého alkoholu a jednu menší laboratoř. Pracuje jako Profesor přírodních věd na vysoké škole a po nocích bádá po něčem neobjeveném u občasné sklenky kvalitního alkoholu.

Žádné komentáře:

Okomentovat