neděle 10. listopadu 2013

Alciellë Finn (Elenya)


Nick: Alci
E-mail: AlcielleBaggins@seznam.cz
Faceclaim: Kate Winslet


VĚK: 26
RASA: nově změněný vlkodlak ( od 15. 11.)
PRÁCE: Spolumajitelka Antikvariátu
VZTAHY: Žena Williama Finna, matka Lilian Gilmore (jejíž otec je složitá historie zahrnující Aarona Gilmorea) a Elizabeth Finn, pojí je podivné přátelství s Aaronem Gilmorem, dobrá přítelkyně Richarda Scalese

POPIS POSTAVY: Alciellë je výškově drobná donuceně předčasně vyspělá žena s různou barvou vlasů, ráda mění barvy, modrou, zelenou, červenou i blond. To je její jedinná extravagance a sebevyjádření. Obléká se elegantně.Její postava je plně ženská, nikdy si nemyslela že by byla krásná a její sebevědomí ohledně toho je na bodu mrazu. Byla vychovaná v přísných aristokratických poměrech. Navenek vypadá vážně, mlčí a přitakává jako správná ženuška, jenže je chytrá a uvnitř moc dobře ví, že naslouchat ostatním je prospěšné. Ale nevyužívá toho, není podlá ani vychytralá. Ráda je mimo konflikty a dělá lidi šťastnými. Sama si neuvědomuje, že ji nikdy nenapadlo udělat šťastnou samu sebe. Nejspíš si to ani neuvědomí pokud to neudělá někdo za ni.



POPIS PO PROMĚNĚ: 
   Jako vlčice mám polodlouhé zrzavé chlupy s bílým a černým pálením. Podle knih jsem našla, že se jedná o druh vlka hnědého. Zajímavé, ale nejspíš jde o podobnost s mou pravou barvou vlasů, která je rudo zrzavá. Jsem spíše klidnější typ vlka, rozvážný a hloubaví. Neutočím první. V tom se odráží moje lidské já, které paradoxně prochází změnou. Moje lidská povaha se po proměně stala otevřenější. Jako bych omládla. Možná je to vlčími geny, možná nově regenerovaným tělem. Zajímavé je, že moje oči jsou jantarově hnědé po proměně, zatímco mé lidské oči jsou tmavě modré.

HISTORIE:
  Alci je Artieho neteř. Nikdy neměla peníze aby mohla studovat. Pochází ze zchudlé šlechtické rodiny, která ji použila aby se vrátila zpět na výslunní. Provdala ji za starého bohatého továrníka. Žila tam od 18 let v přepychu, ale protože musela být domácí panička nikdy nemohla dělat po čem toužila. Toužila po vědění, láska se jí znechutila když na ni sahal manžel, přesto byla poslušná žena a zůstala s ním do jeho smrti, měla ho ráda, ale ne jako muže. Potají četla knihy z jeho knihovny a sama se vzdělala ve třech jazycích. Francouzštině, ruštině a španělštině. Když její manžel zemřel většina peněz už byla utracena její i jeho rodinou a majetek sebrala banka na splacení jeho dluhů. Odešla za Artiem a čas mu pomáhala. Pak odešel do Faybourne a zaplatil jí alespoň bakalářské studium na univerzitě, vystudovala knihovnictví a archivnictví. Sedět celý den ve spisech pro ni byla oáza. Když Artie onemocněl chtěla se o něj starat, jenže on měl vždy radši Tove, jeho skoroadoptivní dceru. Alci byla daleka toho žárlit, věděla že je jí třeba v antiku tak přijela do Faybourne, netušíc co ji ve vlkodlačím městě čeká, brala to jako novou šanci na život.
   Příchod do Faybourne jí otočil život vzhůru nohama, první kdo jí skřížil cestu byla divoká nespoutaná duše jménem Dagriel. Ano právě ona ji pomohla vykročit ze stínu uťápnuté Alciellë v sebevědomější verzi jí samé. Velkou ranou pro ni ale bylo když nenadále odjela a Alci opět zůstala sama (ano chápete dobře, obě děvčata se sblížila více, mnohem více než jen duševně). Později se seznamuje s charismatickým mužem Aaronem Gilmorem, kterého okouzlí stejně jako on ji. Skončí spolu v mileneckém poměru, který je plný nebezpečí a zvratů. Skončí nenadále a to tak, že Alciellë zjistí, že se stalo nemožné, otěhotněla. Díky její minulosti, kterou doprovázela vážná nemoc anorexie, už nikdy neměla mít děti. Takže to vzala jako dar z nebes, opakem tomu ale bylo u Aarona, který ji málem zabil. Obrnila se a rozhodla se dítě vychovat sama i přese všechno nebezpečí, to by ale život neměl do Faybourne přivést další osobu. Williama Finna, ten jejím osudem otřásl od základů. Jejich zpočátku profesionální vztah přerostl v lásku, tak hlubokou, že Alci ani Will doteď nevěří že se stala. Během těhotenství ji pomáhal a stál při ní…tak se stalo že ji požádal o ruku a ona nemohla než přijmout. Nyní žijí společně i s malou Lily, snažíc se o společné dítě.


Žádné komentáře:

Okomentovat