pondělí 4. srpna 2014

Haylie Hatchett

Nick: Gree
E-mail: Lizii.lextrova@gmail.com
Faceclaim: Rachel Weisz


JMÉNO: Haylie Hatchett (dříve Claire Elks)
VĚK: 144 let
RASA: Vlkodlak
VZTAHY: Žádné. Vztahy jsou pouze překážka, slabina, kterou si nemůže dovolit. Jediný vztah má ke své smečce.
PRÁCE: Informátor, agent v terénu, špión. Dá se to nazvat různými způsoby. Je vyzvědačem své smečky, ale jako zástěrku užívá postu knihovnice a historičky.

POPIS POSTAVY:
   Je těžké popsat někoho, kdo zapomněl, jaký ve skutečnosti je. Už si nepamatuje, co má ráda. Nevzpomíná si, jaká byla či co ráda dělávala. Přestala to vnímat díky svému poslání. Má ráda to, co mají rádi ostatní. I když se jí to ve skutečnosti hnusí. Je taková, jakou potřebují, aby byla. Rebelka? Slušňačka? Mrcha? Anděl? Umí být vše a jen díky tomu zvládla vydržet mezi ostatními. Přizpůsobila se. Adaptovala. Ale tím ztratila samu sebe, když hraje jen to, po čem ostatní touží. Přetvářka se stala jejím make-upem, který je nesmývatelný. Ať jí zastihnete kdekoliv, ve sprše, venku, uprostřed noci, kdy spí… Vždy ví, jak to zahrát. Tolik se umí vžít do role, že v ní doslova opravdu žije.
    Pro své přežití je schopná udělat téměř cokoliv. Zradit. Zabít. Snad ani necítí žádnou zodpovědnost za smrt. Za to, co by mohla spáchat. Přestala to vnímat. Protože vina je něco, co akorát druhého ničí. A uvnitř ní? Už nezničíte nic. Je pustá, jen černočerná tma, která obklopuje její srdce. Ne, že by byla vysloveně krutá. Jen prázdná. Bez zjevných emocí, pocitů. Jen v touze přežít. Nezemřít jako ostatní. Proto se stala tím, čím je. Dívkou, která vezme jakoukoliv roli, aby splnila přání své smečce.
    Malá štíhlá tmavovlasá dívka s očima velkýma v odstínu tekuté čokolády. Nikdy nebyla ten typ, který by dokázal mrazit pohledem. Na to je barva jejích očí moc hřejivá. I když pokud jí to role poroučí, umí hledět krutě, děsivě. Nepřejícně. Ale když chce, když to její role vyžaduje, hledí na vás s obdivem, úžasem, fascinací. Celkově je opravdu drobná, zvláště oproti každému muži v jejím okolí. Kdo ví, kolik má centimetrů? Sama se po tom nepídí. Nestojí jí to za řeč. Pokud je to nutné, podpatky vždy poslouží svému účelu výroby. Dokáže působit smyslně, ale též umí být jen pouhou přítelkyní, po které žádný muž netouží. Chovat se jako blázínek nebo jako divoká šelma.
    Její nejlepší schopností je odhadnou charakter lidí i na základě jejich chování či jen postoje těla. Tak se jí vždy povedlo proklouznout a nebýt lapena strážci zákona, když něco provedla. Splynula s okolním davem a stala se jen ovcí, dokud nepřišel další úkol, který si žádá jejích kvalit. Je lehké přizpůsobit své chování požadovanému vzorci. Pud sebezáchovy ji pomohl k přežití a k tomu, aby si vytříbila své dovednosti.
    Ale ostatně je jenom na vás, zda se chytíte do jejích sítí a necháte se stáhnout do neprobádaných hlubin jejíma očima, nebo budete bojovat za své přežití a doufat, že nebudete pouhou obětí. I když sami nevíte, co se na vás chystá. A co vás nemine.


POPIS PO PŘEMĚNĚ:
   Může se vám zdát, že vypadá jako obyčejný vlk. Není tomu tak. Není nijak závratně výjimečná. Je slabá, slaboulinká ve své přeměně. Nikdy nedosahovala výšky jako ostatní. Nikdy neměla sílu jako jiní. Byla spíše tím chudákem, který nikdy nedostane první najíst a bude muset okusovat holou kost. Neumí rychle běhat, neumí se prát. Darwinova teorie se na ní vymyká z pohledu fyziologického. Na druhou stranu? Přežila jen díky svým schopnostem, kdy zmizí v davu. Zařadí se do něj jako jeden ze členů anonymní společnosti. Sama o sobě má problém se svou přeměnou a tak neriskuje. Risk se totiž ne vždy vyplácí.

HISTORIE:
   Claire, jak si dříve říkala, se narodila do doby, na které Anglie nevzpomíná zrovna s láskou. Do doby, kdy se pomalu ale jistě začal formovat jeden z nejznámějších vrahů, jehož jméno je neznámé, ale přezdívka? Tu zná každé malé dítě. Jack Rozparovač. Tento muž hrál v jejím životě velkou roli, která ji dostatečně ovlivnila natolik, aby se z ní stalo to, čím je dnes. Ale začněme od začátku.
    Claire se narodila do zcela obyčejné rodiny. Matka služka, otec obchodník, žili si vcelku normálně. Nikdy nebyli hledáni zákonem, neměli s ním oplétačky. Claire byla slušně vychovaná dívka, která matce pomáhala s domácností, občas i otci a jeho řemeslu. Rostla z ní milá a šikovná dívka. Do doby, než se jednou v noci opozdila s příchodem domů. Kdy zahlédla něco, co v životě vidět neměla.
Tehdy potkala jistého jedince. Jedince, který ji změnil život. Který z ní udělal to, čím byla. Za trest. Aby si vynutil její poslušnost. Nepamatuje si už svou minulost a tak nemůže říct, co se stalo. Jen noviny byly plné toho, že Jack Rozparovač zaútočil a kam vedou jeho stopy. Právě Claire navedla ostatní na stopu, že by Jack mohl být členem britské královské rodiny. Nebo minimálně vysoko posazený šlechtic. A stejně jako jim dala horkou stopu, tak rychle zmizela v Londýnských uličkách plných krve a zloby.
    Stala se hračkou smečky, která ji přijala mezi sebe. Formulovala její osobnost, až Claire zapomněla, čím byla. Zapomněla na vše. Na svou rodinu. Na svůj život. Předstírala svoji smrt, aby byla vymazána z historie. Aby na ní zapomněli i ostatní. Přebírala identity, žila tak, jak se od ní očekávalo. Stala se informátorkou. Skryta za šaty, za přetvářkou, dokázala se tak dostat kamkoliv potřebovala. Okouzlila každého, kdo se jí hodil. Zradila všechny, kteří ji k ničemu nebyli. Pomalu ztratila samu sebe.
    Nyní přijela do Faybourne. Proč? Aby informovala svou smečku o dění v tomto malém městečku. Bude se jim k něčemu hodit? Bude tento cíl stát opravdu za to? Claire převzala novou identitu. Vystupuje pod jménem Haylie Hatchett jako místní knihovnice a historička. Ale její poslání je jiné. Nechat zničit toto město. A jeho smečku.

Žádné komentáře:

Okomentovat